• Zapratite nas:

Usluge

images
images
Šta vam nudimo

Usluge koje nudimo našim cijenjenim klijentima

Računovodstvo

Brojevi su okosnica svakog uspješnog poslovanja. Dozvolite nam da se pozabavimo složenostima računovodstva, obezbjeđujući tačnost i usklađenost. Sa Protax ENK možete da se fokusirate na svoje osnovne operacije dok mi precizno upravljamo finansijskim zamršenostima.

Saznaj Više

Poresko savjetovanje

Optimizujte svoju poresku strategiju uz naše prilagođene savjetodavne usluge. Naši stručnjaci su u toku sa poreskim propisima koji se stalno mijenjaju, pružajući proaktivne uvide u cilju minimiziranja obaveza i maksimiziranja prinosa. Vjerujte nam da ćemo vas stručnim putem voditi kroz složenost poreskog planiranja.

Saznaj Više

Finansijsko izvještavanje

Pretvorite svoje finansijske podatke u korisne uvide. Naše sveobuhvatne usluge finansijskog izvještavanja pružaju jasnoću, omogućavajući vam da donosite informisane odluke. Oslonite se na Protax EKN za isporuku detaljnih izvještaja koji osnažuju vašu poslovnu strategiju.

Saznaj Više

Osnivanje preduzeća

Krenite na svoje preduzetničko putovanje sa samopouzdanjem. Naš tim pojednostavljuje proces otvaranja kompanije, pružajući stručne smernice od registracije preduzeća do postavljanja čvrste osnove za vaš poduhvat.

Saznaj Više

Virtuelna kancelarija

Virtuelna kacelarija je postala popularno rješenje za radni prostor u modernom poslovnom svijetu. Mi vam ovom uslugom nudimo mogućnost registrovanja svog biznisa na našoj adresi I dobijanje svih resursa standardne kancelarije. Ova usluga je idealna za mala i srednja preduzeća, ljude u pokretu, startUp-ove, predstavništva stranih firmi, poslovne ljude koji nemaju potrebu za poslovnim prostorom i žele da maksimalno iskoriste sopstvene resurse.

Saznaj Više

Dozvola za rad za strance

Nesmetano pređite na nove mogućnosti uz našu pomoć u dobijanju radne dozvole. Kretanje kroz pravne složenosti I državne institucije može biti izazovno, ali naš iskusni tim će asistirati pri svakom koraku u tom procesu.

Saznaj Više
Proces rada

Izdvajamo procese i faze rada u računovodstvu i oporezivanju

images
01.

Poresko planiranje i konsultacije

Proces se započinje sprovođenjem inicijalnih konsultacija sa klijentom. To uključuje razumijevanje specifičnih potreba klijenta, finansijske situacije i ciljeva. Sprovodi se temeljna revizija finansijskih evidencija kako bi se identifikovali poreski položaji, prihodi i rashodi, uzimajući u obzir relevantne zakonske propise. Tokom ove faze, kompanija proučava poreske podsticaje, olakšice i promjene u poreskom zakonodavstvu kako bi maksimizirala povlastice i minimalizirala poreske rizike. Pored toga, usklađenost s rokovima za poreske prijave postavlja se kao prioritet, osiguravajući da kompanija redovno i pravovremeno podnosi sve poreske dokumente.

02.

Prikupljanje i analitika podataka

U cilju unapređenja efikasnosti i preciznosti računovodstvenih i poreskih procesa, naša organizacija posvećena je sistemskom prikupljanju podataka i implementaciji analitičkih alata. To se odnosi na način na koji prikupljamo, obrađujemo i analiziramo podatke u području računovodstva i oporezivanja kako bismo osigurali tačnost financijskih izvještaja i pravilno ispunili poreske obveze.

03.

Vođenje knjigovodstvenih i finansijskih evidencija

U cilju dosljednog i preciznog vođenja knjigovodstvenih i finansijskih evidencija, agencija Protax EKN implementira sistem identifikacije, organizacije i kategorizacije relevantnih finansijskih transakcija. Kontinuirano se prikupljaju i unose podaci koristeći softverska rješenja za knjigovodstvo, uz redovno praćenje bankovnih izvoda, obaveza i potraživanja. Mjesečno se pripremaju finansijski izvještaji te provode analize kako bi se identifikovali trendovi i prilike za poboljšanja. Održavanje tačnosti i dosljednosti podataka ključno je, uz redovne revizije usklađenosti s važećim zakonodavstvom. Sistem arhiviranja osigurava brz pristup dokumentima tokom poreskih pregleda ili revizija. Ovaj pristup omogućava kompaniji Protax EKN da održava visoke standarde u vođenju knjigovodstva i financijskih evidencija.

04.

Priprema finansijskih izvještaja

U fazi pripreme finansijskih izveštaja, pažljivo se sastavlja sveobuhvatna finansijska dokumenta kako bi pružilo precizan pregled svog finansijskog stanja. Ovaj proces obuhvata sistematsko prikupljanje podataka o prihodima, rashodima, bilansu stanja i novčanom toku. Finansijski stručnjaci sprovode detaljnu analizu finansijskih transakcija, pridržavajući se računovodstvenih standarda i regulatornih smernica. Tokom ove faze, agencija obraća posebnu pažnju na identifikaciju ključnih poslovnih pokazatelja, trendova i potencijalnih rizika. Pripremljeni finansijski izveštaji pružaju relevantne informacije akcionarima, investitorima i drugim zainteresovanim stranama, čime se podržava transparentnost, odgovornost i održivo poslovanje preduzeća. Ova faza igra ključnu ulogu u informisanom donošenja odluka, strateškom planiranju i izveštavanju, čime se osigurava cjelovita slika poslovanja preduzeća.

05.

Obrada Plata

U fazi obrade plata, posvećujemo posebnu pažnju preciznoj i efikasnoj distribuciji zarada zaposlenima. Ovaj ključni proces uključuje detaljno prikupljanje podataka o zaposlenima, kao što su lični podaci, radne satnice, poreske informacije i beneficije. Nakon toga, sprovodi se proračun plata uzimajući u obzir radne sate i sve beneficije koje zaposlenici ostvaruju. Obrada poreza i doprinosa na plate obavlja se u skladu sa zakonodavnim propisima, a sve aktivnosti su usklađene sa relevantnim zakonskim normama i procedurama. Ovaj proces osigurava tačnost i pravilnost isplata, pridržavajući se standarda transparentnosti i zadovoljavajući potrebe zaposlenika u pogledu ispravnosti i pravovremenosti primanja.